:

:

TV Most

clock

Januar 14, 2021   18:04

0

161

Spirić: Voda se polako povlači, ali nove padavine plaše

Voda u poplavljenim područjima na Kosovu i Metohiji se polako povlači, ali nove padavine nas plaše da će se situacija pogoršati u narednom periodu, izjavio je danas predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

On je za Танјуг naveo da je u Kosovskoj Mitrovici poplavljeno i pet kuća u kojima žive Albanci.

"Pokazali smo da smo svi jednaki u borbi da sačuvamo život i zdravlje tih ljudi, jer su sve naše službe reagovale kako bi izašli u susret tim ljudima da se evakuišu, dok se stvari ne normalizuju u narednom periodu", rekao je Spirić.

Naveo je da poplava ima i u srpskim sredinama na teritoriji centralnog Kosova i Metohije i istakao da se, u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju, situacija svakodnevno prati.

"Trudimo se da pomognemo narodu i obezbedimo im ono što im je najpotrebnije, distribucijom hrane i vode za piće, rekao je Spirić i dodao da je svaka vrsta pomoći konstantna.

Naveo je da je deo stanovništva u kosovskom pomoravlju evakuisan i dodao da je jedno od ugroženih područja Laplje selo i mesta oko Gračanice.

Dodao je da su poplave pogodile i sela Plemetina i Prilužje, ali da se situacija normalizuje.

"Poplavljena su i Grabovac i Rudare u opštini Zvečan, ali smo svi zajednički usmereni u pružanju pomoći koja je trenutno neophodna, kao i solidarnosti", rekao je Spirić.

Izvor: Танјуг

KiMSpirićpoplave
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva