:

:

TV Most

Foto: Sputnjik

clock

Februar 14, 2024   12:42

0

73

Srbija predvođena Vučićem aspolutni je ekonomski lider na zapadnom Balkanu

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović čestitala je Dan državnosti, Sretenje, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, istakavši uverenje da će sveukupni odnosi Srbije i Srpske, bratske i institucionalne veze, u budućnosti biti još sveobuhvatnije i sadržajnije.

"Povodom Dana državnosti i ustavnosti Srbije, Sretenja, zadovoljstvo mi je da Vama i svim građanima Srbije uputim najiskrenije čestitke i najlepše želje za dalji napredak i sveukupni prosperitet", navela je Cvijanović u čestitki.

Ona je istakla da se svedoči da je Srbija, predvođena Vučićevom odgovornom i ozbiljnom politikom koja je fokusirana na očuvanje mira, stabilnosti i regionalnu saradnju, danas apsolutni ekonomski lider na zapadnom Balkanu, na šta su i u Republici Srpskoj izuzetno ponosni.

"Ponosni smo i na naše snažne i neraskidive veze, kao i na činjenicu da Srbija i Srpska danas imaju najbolji mogući oblik saradnje na svim poljima, te koristim ovu priliku da Vam izrazim zahvalnost za svu nesebičnu podršku i pomoć ali i za razumevanje našeg položaja i izazova sa kojima se suočavamo", navela je Cvijanović.

Čvrsto je uverena, kaže, da će sveukupni odnosi, bratske i institucionalne veze, u budućnosti biti još sveobuhvatnije i sadržajnije, a na dobrobit i zadovoljstvo svih građana.

"Јoš jednom Vam poštovani predsedniče upućujem srdačne čestitke povodom nacionalnog praznika, te Vas molim da primite izraze mog najdubljeg uvažavanja", navela je Cvijanović, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

Srbija 15. februara obeležava Sretenje – Dan državnosti, u znak sećanja na 15. februar 1804. godine, kada je podignut Prvi srpski ustanak pod vođstvom vožda Karađorđa i kada je 1835. godine donesen Sretenjski ustav, prvi moderni Ustav Srbije.

Izvor: T a n j u g

Željka CvijanovićDan državnostiSrbijaAleksandar Vučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva