:

:

TV Most

clock

Mart 06, 2020   18:08

0

226

Srbija se ne mesa niti će se mesati u unutrasnje stvari Crne Gore

Srbija se ne meša, niti će se mešati u unutrašnje stvari Crne Gore, koju smatra najbližom državom i sa kojom želi najbolje moguće odnose, izjavio je danas u Podgorici ambasador Srbije Vladimir Božović.

Božović je na sastanku sa predsednikom crnogorskog parlamenta, Ivanom Brajovićem, razgovarao o Zakonu o slobodi veroisvovesti i istakao da veruje da će se dijalogom doći do rezultata i izlaza iz aktuelne situacije, uz ocenu da je postoji prostor da se razlike prevaziđu.

"Srbija se ne meša, niti će se mešati u unutrašnje stvari Crne Gore, koju smatra najbližom državom sa kojom želi najbolje moguće odnose, zasnovane na međusobnom poštovanju", kazao je Božović.

Kako je naveo, Crna Gora je suverena, samostalna i država koja uređuje i vodi svoju spoljnu i unutrašnju politiku, i to Srbija uvažava i poštuje.

Iz parlamenta je saopšteno da je Božović preneo Brajoviću pozdrave srpskih zvaničnika, pre svega predsednice Narodne Skupštine Srbije, Maje Gojković.

Kazao je i da će tokom svog mandata posvetiti unapređenju političkih, ekonomskih, privrednih i kulturnih odnosa dve države.

Izvor: Танјуг

SrbijaCrna Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva