:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

April 23, 2024   19:57

0

81

Sremski Karlovci: Osnovci iz Sočanice postigli veliki uspeh na Književnoj olimpijadi Srbije 

Na Republičkom takmičenju ,,Književna olimpijada" u Sremskim Karlovcima, učenice osmog razreda Osnovne škole, ,,Vuk Karadžić" iz Sočanice postigle su izvanredne rezultate, od 262 takmičara, one su se našle među prvih pet.

Teodora Jevtić briljirala je sa maksimalnih 20 bodova i tako je osvojila prvo mesto, dok su njene drugarice Ana Blagojević i Marta Rakić takođe postigle značajnu četvrtu i petu poziciju među mnogobrojnim takmičarima.

Profesorka srpskog jezika i književnosti Milica Miladinović, ponosna je na svoje osnovce iz Sočanice, a kako kaže posebno, jer su se učenici međusobno bodrili i podržavali. 

,,Kao predmetni nastavnik i kao odeljenski starešina ove tri devojčice, mogu da kažem da sam ponosna na njih, na njihov pogled na svet, na umetnost, a naročito na predanost i podršku koju su pružale jedna drugoj na svim nivoima takmičenja", kazala je Miladinović.

Prvoplasirana Teodora Jevtić kaže da su se vredno spremale za takmičenje i da su ona i njene drugarice ponosne na postignute rezultate.

,,Utisci sa takmičenja su izuzetno pozitivni. Moje drugarice i ja smo ponosne na postignute rezultate. Sa velikom predanošću i upornošću smo se pripremale za ovo takmičenje. Obratile smo pažnju na svaki detalj, istražujući različite zbirke i rešavajući zadatke iz proteklih godina. Naša motivacija i želja za uspehom bile su i najveća snaga u ovom izazovu. Želela bih da izrazim najiskreniju zahvalnost našoj razrednoj Milici Miladinović koja je verovala u nas i pružala nam neizmernu podršku tokom naše pripreme za takmičenje. Bez njene posvećenosti i uputstava, naši rezultati ne bi bili ovakvi. Izgradile smo jedan poseban odnos, u kom smo, analizirajući književna dela, likove i njihove karaktere, bliže upoznale život i dosegle do mnogih čudesnih svetova", rekla je Jevtić.

Interesovanje i predan rad za književnost predani radom prepasle su u ljubav prema nastavi srpskog jezika dodala je Ana Blagojević.

,,Interesovanje prema književnosti pokazale smo već u petom razredu. Vodile smo dnevnike pročitanih knjiga gde nam je bilo dozvoljeno da izrazimo svu svoju kreativnost. To nam je mnogo pomoglo u analizi književnih dela, jer smo ovo učenje, na neki način, shvatile i kao igru. Vremenom je ljubav prema nastavi srpskog jezika rasla i dovela nas je do republičkog nivoa takmičenja. Sremski Karlovci su grad bogat istorijom, kulturom i tradicijom. Dosta smo čule o tom kraju kroz nastavu, a sada smo imale priliku da sve to obiđemo i stvorimo jednu kompletnu sliku", istakla je Blagojević.

Marta Rakić je istakla da se trud i rad isplatio, a da su utisci sa takmičenja prelepi.

,,Utisci sa takmičenja su prelepi. Ovo je jedno novo iskustvo za mene. Drago mi je što se trud isplatio i što smo sve tri postigle rezultate. Pamtiću ove dane i kao odlično druženje i lepo provedeno vreme sa nastavnicima i drugaricama", dodala je na kraju Rakić.

Učenici Osnovne škole ,,Vuka Karadžić" iz Sočanice vredno će raditi i u budućnosti, jer kako ističu znanjem se može oboriti sve na svetu, a najlepši je osećaj kada to pokažu rezultati koji su se pokazali na ovom takmičenju. 

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva