:

:

TV Most

clock

Februar 26, 2024   13:05

0

174

Srpska lista: Brutalan napad na sveštenika u Prizrenu, kažnjavanje odgovornog jedina ispravna odluka

,,Brutalni, sramni, ničim izazvan napad Albanca na sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Prizrenu izaziva zabrinutost svih Srba na Kosovu i Metohiji koji sa posebnim pijetetom se odnose prema predstavnicima svoje crkve koja je uvek delila sudbinu svog naroda", saopštila je Srpska lista, reagujući na incident u Prizrenu.

Srpska lista ističe da je ,,Kurtijev režim uspeo da zatruje i taj mali deo multikulturnog i multietničkog suživota koji se teškom mukom gradio u periodu nakog pogroma 2004. godine uz neverovatnu energiju i toleranciju naše eparhije i vladike Teodosija".

"Želeli bi da verujemo da će ovo ostati izolavani incident, ali u to ime pozivamo relevantne činioce da odgovorno lice za ovaj sramni čin u odgovarajućem postupku bude kažnjeni i time poslata jasna poruka da je nasilje neprihvatljivo, posebno prema nedužnim ljudima i verskim predstavnicima koji nastoje da izgrade mir i suživot na ovim prostorima", navodi se u saopštenju. 

Srpska lista ukazala je da ,,ovakvo nasilje pred očima hodočasnika ima uticaj i na sve one koji bi želeli da se vrate na Kosovo i Metohiji ili posete svoje svetinje, zato bi kažnjavanje odgovornog bila jedina ispravna odluka".

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMPrizrennapad na sveštenikaSrpska lista
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva