:

:

TV Most

clock

April 25, 2024   13:40

0

81

Srpska lista: Dok Prištinu uvode u SE, ona nastavlja teror nad Srbima

Povodom napada grupe Albanaca na mladića Petra Kostica u centru Kosovske Mitrovice, Srpska lista poručuje da se na Kosovu sprovodi institucionalno nasilje i teror nad preostalim Srbima, dok ga velike sile proglašavaju demokratskim i pokušavaju da ga uvedu u SE.

 

,,Pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole brutalno je pretučen i opljačkan dvadesetogodišnji mladić Petar Kostić od strane grupe Albanaca. Petar je pukom srećom uspeo da zadobije samo lakše telesne povrede, ali je činjenica da će ovaj događaj ostaviti užasan trag u njegovom sećanju.

Ovaj napad je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija i to je najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko", naglašeno je u saopštenju.

Predstavnici Srpske liste podvlače da se, od dolaska Kurtija na vlast, svakoga dana na Kosovu napadaju Srbi, njihova imovina kao i imovina Srpske pravoslavne crkve.

,,Pozivamo Euleks da se preko svojih uposlenika direktno uključe u ovaj slučaj i javnosti predstave izveštaj u najskorije vreme, pošto srpski narod nema nikakvo poverenje u Kurtijeve policijske jedinice koje su prisutne na terenu i koje nisu rasvetlile nijedan zločin nad Srbima i čiji su pripadnici više puta direktno vršili nasilje nad Srbima", poručuje Srpska lista.

Izvor: Saopštenje / TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva