:

:

TV Most

clock

Oktobar 15, 2023   13:12

0

114

Srpska lista: Međunarodna zajednica da počne da reaguje na maltretiranja i šikaniranja Srba na KiM

Diktatorski režim Aljbina Kurtija nakon što Srbima ukida svako ljudsko pravo, nastavlja da izmišlja nove razloge za maltretiranje Srba. Sada su ustanovili i “specijalnu policijsku jedinicu za oblačenje” koja ima nameru da odredi šta će Srbi oblačiti kada izlaze iz svojih kuća, navodi u saopštenju Srpska lista. 

"Dok se širom Kosova i Metohije nalaze bilbordi na kojima se veličaju oni kojima se sudi u Hagu zbog ratnih zločina, majica sa motivima srpskih manastira na grudima Stefana Spasojevića iz Drijena se tretira kao provokacija na etničkoj osnovi!?", stoji u saopštenju 

Srpska lista ukazuje da su "oni isti manastiri kojima Kurtijev režim negira srpski karakter i pripadnost Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi očigledno sledeći na listi u Kurtijevom planu za progon srpskog naroda". 

Srpska lista zahteva od međunarodnih predstavnika da izađu iz stanja hibernacije i reaguju na svakodnevno maltretiranje naših građana.

"Međunarodni predstavnici da zahtevaju da se normalnost vrati na sever Kosova i Metohije, a u tom smilu najhitnije prestane progon srpskog naroda, otvori administrativni prelaz Jarinje i omogući slobodan protok ljudi, robe, medicinskih materijala i lekova, čime će se koliko toliko smanjiti pritisak na naše građane", ističe se u saopštenju. 

"Ćutanje međunarodnih predstavnika na svakodnevno šikaniranje građana ih stavlja u istu ravan sa diktatorskim Kurtijevim režimom, te će i odgovornost za položaj srpskog naroda biti koliko na Kurtiju toliko i na njima", zaključuje Srpska lsita.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMSrpska lista

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva