:

:

TV Most

clock

Novembar 01, 2023   12:48

0

243

Srpska lista: Nastavlja se teror nad srpskim narodom na KiM

Kamenovanjem zgrade u Kosovskoj Kamenici, u kojoj su smešteni Osnovna škola "Desanka Maksimović", srednja Tehnička škola i Gimnazija nastavlja se teror nad Srbima širom Kosova i Metohije kao posledica zapaljive retorike i antisrpskog narativa režima u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem, saopštila je Srpska lista.

"I pored svakodnevnih incidenata uperenih protiv Srba od Brezovice do Jarinja, ovaj vandalski čin je posebno uznemiravajući jer je u pitanju školska zgrada, mesto gde bi pored porodičnog doma, svako dete trebalo da bude zaštićeno i bezbedno. Zamislite osećaj i težinu odluke roditelja srpske dece u Kosovskoj Kamenici koji posle ovog kamenovanja, svega par sati kasnije, jutros treba svoju decu da uvedu u tu istu školu i ostave ih nekoliko sat", navodi se u saopštenju Srpske liste. 

Srpska lista smatra da, Imajući u vidu da je nasilje nad Srbima očigledno dozvoljeno, jer nijedan počinilac nije uhapšen, a oni malobrojni, kao u slučaju upucanih Stefana i Miloša budu pušteni da se brane sa slobode, ne čudi što se represija i nasilje nastavljaju.

"Jedno neistraženo nasilje i nekažnjeni zločinac, su podloga za nivo nasilje nad našim narodom", poručuju iz Srpske liste.

Srpska lista apeluje na lokalne i međunarodne organizacije da pojačaju prisustvo na terenu, posebno u mešovitim sredinama i stanu u zaštitu srpskog naroda od svakodnevnog maltretiranja.

"Odgovornost za budućnost i opstanak srpskog naroda je na njima", zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMKosovska KamenicaSrpska lista
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva