:

:

TV Most

clock

Septembar 25, 2023   16:43

0

313

Srpska lista: Nažalost, desilo se ono što je Kurti priželjkivao, saučešće porodicama poginulih

U ime Srpske liste i čitavog srpskog naroda sa Kosova i Metohije izražavamo najdublje saučešće porodicama poginulih Srba i kosovskog policajca Albanca u jučerašnjem tragičnom događaju u selu Banjska u opštini Zvečan, saopštila je Srpska lista. 

Srpska lista poručila je da će tražiti istragu za ubistvo dvojice Srba koji su hladnokrvno ubijeni, iako su se predali i uputila pitanje međunarodnu zajednicu zašto Euleks nije učestvovao u operaciji, već samo Kurtijeva policija. 

"Pozivamo sve na mir i suzdržanost, jer je potrebno da se na naše ulice što pre vrati mir, u tom smislu nam treba najhitnije da se KFOR i Euleks rasporede na severu i spreče dalju eskalaciju situacije i da spreče političku zloupotrebu ovog tragičnog događaja", stoji u saopštenju. 

Srpska lista podsetila je da "duže od godinu dana, upozorav da režim u Prištini vrši pritisak na Srbe i svakoga dana eskalira situaciju i provokacijama izaziva reakciju naroda".

"Nebrojeno puta smo tražili od KFOR-a da postavi svoje snage i preventivno deluje, tražili od međunarodne zajednice da obuzda Kurtija, uvek pozivali na mir… ali uzalud. Nažalost desilo se ono što je Kurti priželjkivao", zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMSrpska listaBanjska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva