:

:

TV Most

clock

Maj 17, 2019   13:26

0

301

Srpska lista: Ne nasedajte na provokacije, izađite na izbore

"Postaje sasvim jasno da je Srbima na severu Kosova i Metohije zabranjeno da slobodno izraze svoju političku volju, jer, kako saznajemo, Priština će u svrhu demotivisanja i zastrašivanja birača, u nedelju na izbore za gradonačelnike Leposavića, Zubinog Potoka, Zvečana i severne Kosovske Mitrovice poslati 176 policajaca", navodi Srpska lista u svom saopštenju. 

Prema oceni Srpske liste "namera je, da se na svakom biračkom mestu instalira dvočlana straža, u koju bi, uz lokalne, bili uključeni albanski policajci poslati iz Prištine". 

"Srbi nameravaju da svoju demokratsku volju u nedelju iskažu na miran i dostojanstven način i zato su naoružani albanci na biračkim mestima, ne samo nepotreban dekor, već i najeksplicitnija pretnja i potencijalni izvor incidenata.  

Po sporazumima postignutim u Briselu policajci albanske nacionalnosti ne mogu da sa juga dolaze na sever bez odobrenja srpskih lokalnih samouprava, i ovom prilikom im Srpska lista, koja upravlja u četiri opštine severno od Ibra, poručuje da nisu dobrodošli", ističe se u sapštenju. 

Srpska lista apeluje na sugrađane da ne nasedaju na bilo kakve provokacije i da upravo maksimalnom izlaznošću pokažu da nas je nemoguće zaplašiti ovakvim jeftinim provokacijama. 

"Očekujemo da OEBS i druge međunarodne organizacije i institucije koje će pratiti izbore ispitaju o čemu je reč i preduzmu korake kako bi se ovaj napad na demokratske slobode srpskog naroda sprečio", stoji na kraju saopštenja Srpske liste.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMSrpska listaizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva