:

:

TV Most

clock

Februar 10, 2019   12:27

0

314

Srpska lista osuđuje verbalno nasilje

Srpska lista najoštrije osuđuje verbalno nasilje kojem je na jučerašnjem neuspešnom protestu protiv Srbije u Gračanici, u organizaciji Đilasa, Jeremića i rent-a-Rade Trajković, bila izložena novinarka RTV Gračanica Dragana Stanojević.

 

Sramno je da se novinarima upućuju reči koje imaju za cilj njihovo izlaganje poruzi i sprečavanje u obavljanju posla.

Žalosti nas činjenica da su verbalni napadi došli od učesnika protesta Budimira Ničića, koji je i sam novinar sa Kosova i Metohije, inače angažovan kao dopisnik Glasa Amerike, i koji trenutno obavlja funkciju predsednika Društva novinara Kosova i Metohije, ogranka UNS-a na KiM, a čija bi dužnost valjda trebalo da bude zaštita kolega novinara.

Ovom prilikom upućujemo podršku svim novinarima na Kosovu i Metohiji koji u izuzetno teškom uslovima objektivno informišu građane o dešavanjima na Kosmetu, a od strukovnih udruženja očekujemo da neselektivno stanu u zaštitu svih svojih kolega i u odbranu njihovog prava na profesionalan rad.

Srpska lista se ponosi činjenicom da oko tri meseca traju različiti protesti srpskog naroda protiv taksi iz Prištine i na kojima novinari slobodno obavljaju svoj posao, bez obzira na uređivačku politiku njihovih medijskih kuća, navodi se u saopštenju.

Izvor: TV Most, saopštenje

srpska listaosuda
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva