:

:

TV Most

clock

Maj 11, 2021   15:40

0

153

Srpska lista: Politički diletanti, poput Mlađana Đorđevića, ne mogu da shvate značaj regionalnog povezivanja

Odgovarajući na optužbe Mlađana Đorđevića “da su Vašingtonski sporazum i Mali Šengen ne samo put ka priznanju Кosova, već i ka stvaranju velike Albanije”, iz Srpske liste poručuju “da samo potpuni neznalci i politički diletanti, glasnogovornika Dragana Đilasa poput Mlađana Đorđevića, ne shvataju značaj Vašingtonskog sporazuma i regionalnog povezivanja".

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da je “povezivanje i jačanje saradnje preduslov očuvanja mira na prostoru Zapadnog Balkana, koji je jedan od najvećih interesa srpskog naroda u 21. veku”.

“Zahvaljujući predsedniku Vučiću, možemo biti ponosni što je naša zemlja lider u ovom procesu koji će omogućiti svim narodima da se okrenu budućnosti i bore za ekonomsko jačanje i prosperitet. Izmišljotine o nekakvim tajnim dogovorima o kojima govori Mlađan Đorđević su sramne i neverovatne, jer su neprimerene situaciji u kojoj se nalazimo, i potrebi da se svako najodgovornije odnosi prema pitanju Кosova i Metohije”, stoji u saopštenju.

Iz Srpske liste naglašavaju da je srpskom narodu, posebno na KiM, “od nasušne potrebe da oni koji bi da lupaju u vojne doboše i kvare odnose Srbije sa međunarodnim akterima nikada ne dođu u priliku sa odlučuju o sudbini srpskog naroda i srpske države”.

Izvor: Saopštenje

KiMSrpska listaMlađan ĐorđevićVašingtonski sporazum
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva