:

:

TV Most

clock

April 26, 2024   15:17

0

966

Srpska lista: Postavljanje kamera i snimanje građana najstrašnije kršenje prava na privatnost

,,Postavljanje kamera i snimanje građana širom opštine Severna Mitrovica je najstrašnije kršenje prava na privatnost naših građana u ovom gradu na severu Kosova i Metohije pred očima čitave međunarodne zajednice", smatra Srpska lista. 

,,Nakon što Kurtiju nije uspelo da snima Srbe na biračkim mestima i zloupotrebom tih snimaka ugnjetava i maltretira srpski narod, sada je otišao korak dalje pa su odlučili da snimaju sve građane pa čak i maloletnike i decu na ulicama naših gradova, kao da smo deo nekakvog rijaliti programa. 

Sa postavljanjem kamera bez ikakvog zakonskog osnova, bez odgovora čemu ti snimci, ko ih kontroliše, u koju svrhu ih prave, i ko je ikada pitao građane za mišljenje na ovu temu, Srbi na severu Kosova i Metohije se nabijaju u svojevresni geto u 21. veku na tlu Evrope. 

 Pitamo se ko to ima pravo da ugrožava privatnost naših građana i odakle bilo kome pravo da se snimaju naša deca? 

To što neko nosi uniformu ili ima vlast u rukama mu ne daje za pravo da radi šta mu je volja i krši osnovna prava srpskog naroda.

 Očekujemo da u narednim danima Kurtijev režim Srbima naredi nošenje i žutih traka oko ruku, i time još jednom pokaže karakter svoje vlasti kako bi se i na tim snimcima Srbi razlikovali od građana drugih nacionalnosti. 

 U ime srpskog naroda zahtevamo momentalno uklanjanje ovih kamera i zaštitu privatnosti naših građana, kao i reakciju zemalja Kvinte i međunarodnih misija, pre svega Euleksa, UNMIK, Kfor i Kancelarije Evropske unije u Prištini na ovo drastično kršenje prava naših građana", stoji u saopštenju Srpske liste.

Izvor: TV Most, saopštenje

Srpska listakamereSeverna Mitrovica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva