:

:

TV Most

clock

Mart 28, 2023   13:07

0

118

Srpska lista: Presuda Todosijeviću kruna srbofobije režima Aljbina Kurtija

Danas je Apelacioni sud u Prištini konačno dostavio nezakonitu, antisrpsku presudu članu predsedništva Srpske liste Ivanu Todosijeviću kojom je gospodin Todosijević osuđen na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana zbog izgovorene reči, saopštila je Srpska lista.

"Posle više decenija, na tlu Evrope srpski domaćin i dokazani rodoljub, Ivan Todosijević je prvi čovek koji je osuđen za verbalni delikt, pred očima čitave međunarodne zajednice i njihovih predstavnika koji kao papagaji godinama govore kako su im vladavina prava i demokratija od izuzetnog značaja. Očigledno da to ne važi kada su u pitanju ponosni i časni Srbi", navodi se u saopštenju.

Srpska lista smatra da je "ova presuda kruna srbofobije režima Aljbina Kurtija koji na sve načine nastoji da proganjanjem časnih srpskih domaćina pošalje poruku svim Srbima da nemaju mesta na Kosovu i Metohiji, i  etnički očisti Kosovo i Metohiju od srpskog naroda".

"Dokaz da je ovo politički progon govori činjenica da je gospodin Todosijević za izrečenu kaznu saznao iz medija, pre nego što mu je presuda dostavljena, a pre same presude uručen mu je poziv za izdržavanje kazne!?", ocenjuje se u saopštenju Srpske liste

Srpska lista ukazuje da je "kao i u prvom suđenju, i ovo sprovedeno protivno sporazumu iz Brisela koji je garantovao Srbima da će se u slučajevima kada se vodi postupak protiv njih suditi od strane sudskog veća koji će činiti dvojica srpskih i jedan albanski sudija, čime je iskazana jasna namera da se Todosijević osudi bez obzira na dokaze, činjenice ili istinu.

"Njegova krivica je sudskom veću bila jasna, jer je po nacionalnosti SRBIN!", zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMSprska listaTodosijevićpresuda
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva