:

:

TV Most

clock

Oktobar 09, 2019   11:23

0

100

Srpska policija garant bezbednosti

Srpska policija garant je bezbednosti na našem tlu, ali i poželjan međunarodni partner, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, navodeći da je od početka ove godine policija zaplenila na tlu Srbije 5,4 tone narkotika.

Stefanović je otvarajući 2. konferenciju o nacionalnoj bezbednosti Srbije, koju organizuje udruženje Nacionalna avangarda, kazao da je dobro što se skup na kojem će se razgovarati kako da se doprinese da Srbija bude još bezbednija i garant mira, održava u Beogradu.

"Njedan bezbednosni izazov nije ograničen na jedan prostor, već može da utiče i regionalno i globalno", kazao je Stefanović u uvodnom obraćanju i naveo da naročito zemlje poput naše, koje su manje, moraju da vode račune o trendovima i prate globalne dešavanja kako bi na pravi način reagovali na određene pojave koje mogu da ugroze bezbednost.

Kako je naveo, srpska policija je uspela da u uslovima migrantske krize osigura da građani ne osete pritisak te krize.

"Srbija je učinila sve da građani ne moraju da razmišljaju o bezbednosti i da sve terete potencijalnog terorirzma na leđima nose organi bezbednosti", istakao je ministar unutrašnjih poslova.

Dodaje da borba protiv korupcije dokazuje da je naša zemlja opredeljena za poštovanje vladavine prava.
Govoreći o borbi protiv narko-kriminlnih grupa, Stefanović je kazao da su se do pre pet godina prosečne zaplene kretale oko 1,5 tone godišnje.
"U prošloj godini, koja je bia najbolja, zaplenili smo četiri tone narkotika, a od početka ove godine do sada 5,4 tone narkotika. Odlučni smo da ni jedno dete u Srbiji ne bude meta ili žrtva narko kriminalaca", istakao je ministar.

Istakao je i da je od početka godine procesuirano 19 kriminalnih grupa i uhapšeno 110 pripadnika tih grupa.

Izvor: Танјуг

Stefanovićpolicija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva