:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Maj 01, 2022   17:06

0

133

Srpski džudista Darko Brašnjović vicešampion Evrope

Na seniorskom prvenstvu Evrope u džudou, koje se danas završava u Sofiji, naš reprezentativac Darko Brašnjović u kategoriji do 90 kilograma osvojio je srebrnu medalju, izgubivši na "vazari" od Gruzina Luke Maisuradzea.

"Ovo je veliki podvig našeg reprezentativca i stručnog štaba naše džudo reprezentacije", ističe predsednik izvršnog Džudo saveza Srbije Milovan Bratić.

"U glavnom gradu Bugarske sudije koje su delile pravdu na šampionatu Starog kontinenta svojim odlukama su na neviđen način oštetili našu reprezentaciju, koja se vraća sa herojskom srebrnom medaljom Brašnjovića u Srbiju. Prosto rečeno, da se ovakvo nešto nikada više ne ponovi", zaključio je Bratić u javljanju za RTV iz Sofije.

Inače, naša reprezentacija je na evropskom šampionatu u Bugarskoj nastupala sa 15 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Predsednik čestitao Brašnjoviću na srebrnoj medalji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je srpskom džudisti Darku Brašnjoviću na tituli vicešampiona Evrope.

"Srdačne čestitke našem sjajnom džudisti Darku Brašnjoviću na osvojenom evropskom srebru! U svim borbama na putu do medalje, pokazao je srčanost, umeće i vrhunski fer-plej. Bravo, Darko", napisao je predsednik na svom Tviter profilu.

Izvor: T a n j u g

Evropsko prvenstvo u džudouDarko Brašnjovićsrbrna medalja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva