:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Novembar 15, 2019   9:33

0

291

Srpski studenti se vraćaju iz Hongkonga

Srpski studenti koji se nalaze u studentskom kampusu u Hongkongu, gde već danima traju protesti i sukobi policije i demonstranata, uskoro se vraćaju kući, pišu današnje "Večernje novosti".

 

"Oni su dobro, a moj sin i njegova drugarica kupili su avionske karte za ponedeljak. Očekujemo da će za koji dan biti kod kuće", izjavio je za ta taj list profesor italijanskog jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu Saša Moderc, čiji se sin Luka nalazi u studentskom kampusu u Hongkongu, gde se svakodnevno sukobljavaju demonstranti i policija.

On je rekao da su u kontaktu sa sinom i naveo da "miriše na to da će se sve dobro završiti".

"Preporučeno im je da se sklone, dok su tu da budu u sobama, da ne izlaze, jer se očekuje eskalacija sukoba. Kampusi su puni hrane, u slučaju da budu opkoljeni neće biti gladni", ističe Moderc.

I studentkinja Anđela Janković, koja se nalazi u kampusu, rekla je za "Večernje novosti" da su studenti bezbedni i da mogu da se kreću u zonama koje nisu opasne, ali, ističe, nikad se ne zna gde će nešto da se desi.

"Srpski studenti sa Siti univerziteta se vraćaju kućama u ponedeljak, jer im je semestar zvanično završen. Mene su savetovali sa fakulteta da odem negde za vikend, ali da će zvanično u nedelju objaviti odluku o nastavku ili obustavi semestra", rekla je Janković.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić potvrdio je ranije da se u Hongkongu nalazi 15 studenata iz Srbije i da ambasada u Pekingu nema fond da plati njihov povratak u zemlju, ali da će država intervenisati ako bude potrebno.

Izvor: RTV, Večernje novosti

Hongkongsrpski studenti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva