:

:

TV Most

Foto: MUP Srbije

clock

Septembar 03, 2023   12:41

0

97

Srpski vatrogasci na poslednjoj liniji odbrane grčkog sela Sufli

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije koji su upućeni u Grčku kako bi pomogli u gašenju požara, na lokaciji iznad sela Sufli, kontolišu liniju požara dugu nekoliko kilometara i ne dozvoljavaju da se požar spusti ka selu, izjavio je vođa tima Milorad Spasojević.

Na lokaciji Komprijas, tokom jučerašnjeg dana, srpsli vatrogasci-spasioci uspešno su ugasili požare na svim sektorima rada, objavljeno je na Instagram nalogu MUP-a Srbije.

Svi pripadnici Sektora za vanredne situacije, koji su u Grčkoj već devet dana, su dobro, voljni i spremni da nastave da pomažu grčkim kolegama, saopštili su iz MUP-a.

Vođa tima Milorad Spasojević kaže da se pripadnici SVS-a sada nalaze iznad sela Sufli, na poslednjoj liniji odbrane od požara.

"Na ovoj lokaciji se nalazi 39 pripadnika Vatrogasno-spasilačke jedinice sa 12 vozila. Linija je duga nekoliko kilometara i naš osnovni zadatak jeste da budemo prisutni, da patroliramo i ne dozvolimo da se požar spusti ka selu", objašnjava Spasojević.

Kaže da se svi vatrogasci osećaju dobro i da i dalje imaju volje i snage za angažovanje i pomoć kolegama u Grčkoj.

"Danima zajedno radimo sa njima i nadamo se da će se ovo što pre završiti, kako za njih, tako i za nas", ističe Spasojević.

Izvor: TV Most, MUP Srbije; Foto: MUP Srbije

MUP SrbijevatrogasciGrčkapožaripomoć
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva