:

:

TV Most

clock

Mart 11, 2020   18:11

0

172

Stabilna snabdevenost svih trgovinskih lanaca u Srbiji

Sve trgovine u Srbiji uredno su snabdevene osnovnim životnim namirnicama koje su u potpunosti dostupne potrošačima, zaključeno je danas u Privrednoj komori Srbije na drugom redovnom sastanku Rasima Ljajića, potpredsednika Vlade Srbije i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, i Marka Čadeža, predsednika PKS, sa predstavnicima trgovinskih lanaca koji posluju na teritoriji cele Republike Srbije –  Delez, Merkator, Lidl, Univereksport, Gomeks, DTL, Aman i DIS.

Predstavnici trgovinskih lanaca su na sastanku ukazali da ne postoji potreba da potrošači stvaraju zalihe namirnica jer se rad i snabdevanje odvijaju neometano, a svi njihovi kapaciteti su adekvatno pripremljeni za potencijalnu povećanu tražnju za određenim grupama proizvoda. 

 Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, ukazao je na važnost pune i redovne komunikacije između ministarstva, Privredne komore Srbije i trgovinskih lanaca radi što bolje koordinacije u trenutnim okolnostima, i da je Vlada Srbije spremna da čuje mišljenja i potrebe domaćih trgovinskih lanaca, kao i iskustva inostranih koji posluju u Srbiji, a imaju prodajne objekte u evropskim zemljama gde je povećan broj obolelih.

Predsednik PKS Marko Čadež je naglasio da trgovinski lanci koji posluju na domaćem tržištu preko Privredne komore Srbije u svakom trenutku mogu da se informišu o svim propisanim procedurama i preporukama koje predviđaju nadležna državna tela u aktuelnoj situaciji. „PKS je na raspolaganju  predstavnicima trgovinskih lanaca za svako pitanje i eventualnu nedoumicu u trenutnim okolnostima. Na redovnim nedeljnim sastancima nastavićemo da pratimo situaciju“, istakao je Čadež.    

Obrad Popović, predsednik Grupacije trgovaca prehrambenom robom PKS i direktor „Domaćeg trgovinskog lanca DTL“ rekao je da lanac snabdevanja od dobavljača ka maloprodajnim objektima funkcioniše redovno što znači da ne postoji potreba za stvaranjem dodatnih zaliha artikala koji se nalaze u prodavnicama robe široke potrošnje.

„Dogovorili smo se da se svake nedelje sastajemo na ovom nivou i da razmenjujemo aktuelne informacije“, rekao je Popović. 

Izvor: TV Most, Saopštenje

Privredna komora SrbijetrgovineRasim LjajićMarko Čadež
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva