:

:

TV Most

clock

Septembar 27, 2015   12:05

0

189

Stanković u Milanu ugostio sportiste iz Srbije

Posetu dece iz Srbije inicirao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prilikom posete sajmu EXPO u Milanu.

Rekorder po broju nastupa za reprezentaciju Srbije Dejan Stanković ugostio je mališane kao sportski ambasador projekta.

Savez za školski sport Srbije odabrao je ekipe sa po šest decaka iz Osnovne škole "Sveti Sava" iz Žitišta i devojčica iz OŠ "Dositej Obradovic" iz Novog Sada, uzrasta 11 i 12 godina, nakon što su pobedili u nacionalnim školskim turnirima u malom fudbalu.

Oni su u Milano otputovali sa predstavnicima Ministarstva omladine i sporta i svojim nastavnicima, a deca su po dolasku obišla paviljon Srbije na sajmu EXPO.

Na finalnom mecu protiv vršnjaka iz Italije srpskim sportistima veliku podršku pružio je Dejan Stanković, koji je sa tribina "uskočio" na teren i prisetio se svojih početaka.

Bivši fudbaler Crvene zvezde i Intera porucio deci da se pre svega zabavljaju u sportu, ali da uvek treba da idu napred, sanjaju i ne odustaju, a da će se trudom i radom ti snovi i ostvariti.

Sledećeg dana posete, Stanković je pozvao decu u obilazak stadiona San Siro, dom fudbalera Intera i Milana. Mladi sportisti obišli su svlačionice, a najviše ih je obradovao izlazak na teren i obilazak muzeja u kome su izloženi trofeji.

Stanković je istakao da se nada da je ovo samo početak i da će se lepa saradnja sa Ministarstvom omladine i sporta nastaviti u buducnosti, a podelio je mališanima poklone.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva