:

:

TV Most

clock

Septembar 27, 2021   13:08

0

71

Stano: Dijalog nije propao, pregovarače očekuju u Briselu

Portparol EU Peter Stano poručio je danas da je EU jasna u svojoj poruci da je deeskalacija ključna reč za trenutnu situaciju između Beograda i Prištine, ali i u oceni da su za spuštanje tenzija prvenstveno odgovorne dve strane.

Stano je na redovnoj konferencije EK za medije naglasio da će prvi pozitivan korak u rešavanju situacije na KiM biti dolazak glavnih pregovarača u Brisel.

”Oni će iskoristili platformu dijaloga da razmotre put napred što znači deeskalaciju situacije, jer ono što se trenutno dešava nije dobro ni za narod na Kosovu, u Srbiji, ali i u regionu”, kaže Stano.

Stano navodi da se pregovarači očekuju u Briselu, a da će dodatni detalji biti naknadno saopšteni.

”Umesto da reagujete jednostrano ili se angažujete u provokacijama, trebalo bi da iskoristite platformu dijaloga kako biste rešili sva otvorena pitanja. Dijalog nije propao jer verujemo da će na kraju biti moguće da se obe strane dogovore, a mi smo tu da im pomognemo u tome”, kazao je Stano

Dodao je da je EU na svim nivoima od početka ''''snažno angažovana'''' u diplomastkim naporima za smirivanje situacije na KiM i to kako na terenu sa Beogradom i Prištinom, tako i sa međunarodnim partnerima.

Stano je potvrdio da se šef diplomatije EU Žosep Borelj juče ponovo telefonom čuo sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?