:

:

TV Most

clock

Maj 05, 2020   19:30

0

140

Stefanović: Cilj Krika da kriminalizuje predsednikovog sina

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je cilj teksta koji je objavio portal Krik da kriminalizuje sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Danila, a time su, kaže, ugrozili i njegov život, jer ga drugi klanovi mogu videti kao metu.

Stefanović je u izjavi za TV Pink odbacio bilo kakvu vezu Danila sa kriminalnim svetom, navodeći da predsednikovog sina poznaje od rođenja, a, da ga kriminalizuju je nazvai "skandaloznim".

"To što je urađeno je više nego skandalozno", rekao je Stefanović i dodao da je uveren da iza toga stoji Dragan Ðilas.

Prema njegovim rečima, proces kriminalizovanja predsednikovog sina nije potkrepljen dokazima, dodajući da je to urađeno na "najpokvareniji način" i usmereno je protiv predsednika Vučiha, njegove porodice, države, državnih institucija, a u cilju da se "postigne politički uticaj za Ðilasa".

"Do sada ovakav način obračuna sa nečijom decom nije viđen. Ðilasovu decu niko nikada nije pominjao, vređao ili napadao, dok su Vučićeva deca napadana imenom i prezimenom", kazao je Stefanović.

On smatra da je objavljivanje teksta u Kriku nastavak, kako kaže, "Ðilasovog performansa od pre nekoliko dana", dodajući da je on tada "najavio taj tekst".

"To ne može da bude slučajno", naveo je Stefanović.

Naveo je i da uprkos svim teškim rečima, predsednik Vučić reaguje pribrano i smireno, baveći se budućnošću zemlje.

Ministar je kazao i da je obračun sa kriminalnim grupa počeo u vreme sadašnje vlasti i da je uhapšeno više od 800 osoba povezanih s kriminalom.

"Zahvaljujući tome mi danas imamo slobodne ulice, zbog toga sam ponosan na rad policije i snaga bezbednosti", rekao je Stefanović.

On je na Pinku pokazao i fotografije na kojima je, kako tvrdi, Dragan Ðilas sa Milanom Dabovićem, koji je osuđen na šest godina zatvora zbog 2,4 kilograma kokaina, kao i fotografiju Đilasa sa Milutinom Bakićem, koji se sumnjiči za 66 kilograma droge pronađene u kamionu…

Stefanović je naveo da policija taj deo posla nije zapostavila ni tokom vanrednog stanja.

Izvor: Танјуг

StefanovićDanilo Vučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva