:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Novembar 05, 2020   17:09

0

121

Stefanović obišao Komandu kopnene vojske u Nišu

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas u Nišu Komandu Kopene vojske i istakao da je veoma važno da pripadnici Vojske osećaju da je njihova država uvek uz njih, da vodi računa i o njihovom standardu i o njihovom opremanju, objavilo je Ministarstvo odbrane na svom sajtu.

Prema rečima Stefanovića, kopnena vojska je najbrojniji i najznačajniji vid Vojske, a, kako je naveo, današnji je obilazak bio prilika za informisanje o težišnim zadacima vojske u narednom periodu, pre svega u pogledu očuvanja bezbednosti države, zaštiti stanovništva.

Stefanović je istakao da ga je komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović upoznao sa trenutnom situacijom i ključnim zadacima vojske u razvoju kopnenih snaga.

"Naš cilj je da kroz moderni razvoj sredstava koje će vojska dobiti, naše opreme i naoružanja, naši vojnici dobiju značajniju zaštitu", rekao je Stefanović.

Stefanović je naveo da se danas razgovaralo i o unapređenju standarda pripadnika vojske, kao i svemu što može da se uradi na zadacima koje je započeo predsednik Srbije Aleksandar Vučić kada je reč o stanogradnji i povećanju primanja, za koja je izrazio očekivanje da će moći da budu ostvarena tokom 2021. godine.

"To je nešto na čemu predsednik i Vlada aktivno rade i hoću da unapred iskažem zahvalnost zato što se razmišlja o Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane i što će pripadnici Vojske moći da računaju čak i u ovako teškim okolnostima pandemije korona virusa na novo povećanje plata", rekao je Stefanović.

Ministar je obišao i Spomen sobu Kopnene vojske.

Izvor: Танјуг

Stefanovićkopnena vojskaNiš
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva