:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Oktobar 11, 2021   21:33

0

153

Stefanović sa Bojcovom uoči sutrašnjeg sajma naoružanja "Partnera 2021"

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa zamenikom direktora Federalne službe za vojnotehničku saradnju Ruske Federacije Andrejem Bojcovom, uoči sutrašnjeg svečanog otvaranja Sajma naoružanja i vojne opreme „Partner 2021”.

Ministar Stefanović ocenio je da saradnja dve bratske zemlje zemlje u oblasti odbrane ide konstantno uzlaznom linijom i izrazio veliko zadovoljstvo dostignutim nivoom u vojno-tehničkoj saradnji, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

On je zahvalio Ruskoj Federaciji na pomoći u jačanju kapaciteta Vojske Srbije, a na osnovu postignutog dogovora dvojice predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina iz 2016. godine.

Takođe, ministar odbrane je i ovom prilikom izrazio zahvalnost Rusiji na čvrstoj i doslednoj podršci koju pruža u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Andrej Bojcov je zahvalio se na pozivu za učešće na ovogodišnjem jubilarnom 10. Sajmu naoružanja i vojne opreme „Partner 2021“, ocenivši da su odnosi dve zemlje u oblasti odbrane na izuzetnom nivou i da posete visokog nivoa svakako doprinose njihovom jačanju.

U tom kontekstu on se osvrnuo na učešće ministra Stefanovića na Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti i njegov susret sa ministrom Sergejem Šojguom, kao i na činjenicu da je Srbija ove godina bila po prvi put jedan od 11 suorganizatora Međunarodnih vojnih igara.

Sagovornici su se saglasili u opredeljenosti za razmatranje daljih mogućnosti unapređenja saradnje, posebno u vojno-tehničkoj i vojno-ekonomskoj oblasti, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Танјуг

StefanovićBojcovsajam naoružanja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva