:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

Januar 25, 2022   10:15

0

119

Stefanović upoznao Volasa i Piča sa "Otvorenim Balkanom"  

Srbija predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem je posvećena miru, ekonomskom razvoju i želi da zajedno sa svojim komšijama gradi stabilno okruženje i bolji život svih ljudi koji žive u našem delu Evrope, izjavio je ministar odbrane Nebojša Stefanović.

U izjavi za RTS datoj tokom boravka u zvaničnoj poseti Velikoj Britaniji on je naveo da je sa britanskim kolegom Benom Volasom razgovarao o unapređenju naše strateške odbrambene saradnje.

"Za nas je saradnja sa Velikom Britanijom veoma značajna i želimo da ono što smo postigli do sada i unapredimo i u smislu treninga i obuka za naše vojnike, saradnje u oblasti ABHO do vojno-obrazovne", istakao je on, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Dodao je da je za Srbiju značajan i doprinos koji Velika Britanija može da pruži našoj ekonomiji, u šta spada i vojna industrija pa su i potencijalni oblici saradnje bili tema razgovora.

Dva ministra razgovarala su i o učešću u mirovnim misijama pod okriljem Ujedinjenih nacija i Evropske unije.

"To je dobar prostor da naši vojnici steknu iskustvo i znanja kakve imaju savremene vojske. Na taj način, takođe, povećavamo ugled naše zemlje i doprinosimo stabilnosti i miru u svetu", rekao je Stefanović.

Srbija predvođena Vučićem ostaje posvećena stabilnosti i bezbednosti našeg regiona, istakao je Stefanović i dodao da je ministra Volasa i Stjuarta Piča, specijalnog izaslanika britanske Vlade za Zapadni Balkan, upoznao sa inicijativom Otvoreni Balkan i projektima u njenom okviru.

"To su važni projekti, oni pokazuju da je Srbija posvećena miru, posvećena jačanju ekonomije i da želi da zajedno sa svojim komšijama gradi stabilno okruženje i bolji život svih ljudi, koji žive u našem delu Evrope", poručio je Stefanović.

Izvor: T a n j u g

StefanovićVolasPičOtvoreni Balkan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva