:

:

TV Most

clock

Mart 16, 2019   23:13

0

77

Stefanović: Uspostavljen red u zgradi RTS-a, u narednim danima informacije o prekršajima

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je policija bez prevelike upotrebe sile zaštitila one koji rade na RTS-u i da je poštujući zakon uspostavila javni red i mir u zgradi.

Stefanović je poručio da će u svakom budućem slučaju, gde neko bude smatrao da nasiljem može nešto da uradi, policija postupati i uspostaviti vladavinu prava i da neće dozvoliti nikome da nasiljem bilo šta rešava, kao ni da ugrožava imovinu niti da preti novinarima ili bilo kom građaninu.

Dodao je da će u narednim danima nadležni organi dobiti informacije o prekršajima i krivičnim delima i da će postupati po tim prijavama jer je Srbija ozbiljna država i pokazaće da vladavina prava nešto znači i da nikome nije dozvoljeno da na nasilan način ostvari neki cilj.

Kako je dodao, policija je mirno i ozbiljno rešila situaciju iako je bilo mnogo napada na pripadnike policije u zgradi i isprd zgrade, mnogo uvreda, bacanja predmeta, šutiranja, psovanja i svega ostalog jer su ljudi radili sovj posao.

"Ali tim ljudima to nije smetalo da im psuju majku, a ih gađaju, šutiraju i govore svašta", rekao je ministar i dodao da najoštrije osuđuje napade na policiju.

Upozorio je sve da prekinu s nasiljem i dodao da je policija ozbiljno i mirno reagovala.

Naveo je da svi imaju pravo da protestuju ne vršeći nasilje ali da ono nikome neće biti dozvoljeno i ponovio da će se policija ponašati u skladu sa zakonom i da će uspostaviti vladavinu prava na svakom mestu u zemlji.  

Istakao je da je privedeno jedno lice za koje se sumnja da je šutiralo policajca i da misli da postoji i snimak toga. 

Dodaje da ima još prijava ali da nije bilo vremena za izveštaje i da svi rade svoj posao.

"Nažalost, moram ironično da čestitam liderima SZS, jer su najveću podršku dobili od Tačijevih, Haradinajevih i hrvatskih medija", rekao je Stefanović. 

Stefanović tvrdi da nije bilo koškanja između policajaca i demonstranata.

"Nije bilo koškanja, policajci su zamolili sve da izađu jer su protivpravno ušli, pretili da upadnu program, nešto što u bilo kojoj zemlji nije normalno", naveo je ministar.

Tokom prethodnog obraćanja novinarima, Stefanović je rekao da će svako ko se poslužio nasiljem prilikom upada demonstranta u RTS odgovarati pred zakonom prekršajno i krivično.

Izvor: RTS

Stefanovićupad u zgradu RTS-a
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva