:

:

TV Most

Foto: mod.gov.rs

clock

Jun 14, 2022   18:23

0

146

Stefanović: Važna podrška Francuske EU integracijama

Ministar odbrane Nebojša Stefanović, koji boravi u zvaničnoj poseti Francuskoj, danas je u razgovoru sa delegacijom Senata zahvalio na podršci koju ta zemlja pruža evrointegracijama Srbije, ističući da je punopravno članstvo spoljnopolitički prioritet naše zemlje i da nam je na tom putu podrška snažne Francuske važna.

Delegaciju je predvodio Kristijan Kambon, predsednik Komisije za spoljne poslove, odbranu i oružane snage, a ministra su, u francuskom Senatu dočekali i Marta de Sidrak, predsedavajuća Grupe prijateljstva Francuska - Zapadni Balkan, i Ig de Kalzon, diplomatski savetnik predsednika Senata Žerara Laršea, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Stefanović je ukazao da je za Srbiju jedan od prioriteta i regionalna stabilnost, te da je odlučna da nastavi da bude njen ključni faktor u našem regionu.

On je istakao i da je inicijativa "Otvoreni Balkan" predsednika Aleksandra Vučića dala potpuno novi kvalitet saradnji u našem regionu usmeren na snažniji ekonomski razvoj i stvaranje kvalitetnijih uslova života za sve građane i ocenio da je potpuno komplementarna sa procesom evropskih integracija.

Stefanović je istakao na sastanku da Srbija i Francuska imaju dobru bilateralnu saradnju u oblasti odbrane, a sagovornici su se saglasili da postoji obostrano opredeljenje za njeno dalje unapređenje.

Predsednik Komisije francuskog Senata Kambon naglasio je značaj posete ministra Stefanovića Međunarodnom sajmu vojne tehnike "Eurosatory 2022" u Parizu.

On je istakao važnost zajedničke istorije srpskog i francuskog naroda i ocenio da je potrebno na tim osnovama dalje razvijati saradnju.

Kambon je, takođe, ocenio da je za Francusku značajna opredeljenost Srbije za evrointegracije i da smatra da je naša zemlja važna za stabilnost regiona.

Sagovornici su razgovarali i o aktuelnoj situaciji na istoku Evrope.

Izvor: T a n j u g

Nebojša StefanovićsenatoriFrancuska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva