:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Jun 17, 2023   20:26

0

120

Stejt department ponovo pozvao na hitno oslobađanje trojice kosovskih policajaca

Stejt department ponovo je večeras pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučica i Vladu Srbije da odmah i bezuslovno oslobode trojicu kosovskih policajaca koji su privedeni 14. juna.

"Njihovo hapšenje i stalni pritvor pod lažnim optužbama pogoršali su ionako napetu situaciju. Takođe nastavljamo da pozivamo i Srbiju i Kosovo da slede plan u tri tačke koji je iznela EU i da se bez odlaganja vrate Dijalogu koji vodi EU", navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

Viši sud u Kraljevu odredio je 16. juna pritvor trojici kosovskih policajaca koje je srpska policija uhapsila 14. juna na teritoriji Srbije.

Kako je saopštio MUP, pripadnici antitetorističke grupe policije locirali i uhapsili troje pripadnika tzv. kosovske policije koji su bili pod punom ratnom opremom, a da pripadnici MUP-a ni u jednom trenutku nisu prešli administrativnu liniju.

Kosovska policija tvrdi da su trojica njenih pripadnika "kidnapovana" od strane srpske specijalne policijske jedinice, kao i da nije reč o specijalcima, već o službenicima granične patrole.

Izvor: T a n j u g

Stejt DepartmentKiMpolicajciKosovo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva