:

:

TV Most

clock

Mart 18, 2023   10:26

0

134

Stević: Vučić neće ništa potpisati, jedinstvo je najvažnije za očuvanje mira

Bojan Stević, član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, saopštio je povodom protesta dela opozicije i uoči važnih pregovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Ohridu, da je jedini cilj okupljanja u Beogradu bio skidanje Vučića sa vlasti, i to u trenutku kada su zemlji potrebni jedinstvo, mir i  stabilost.

Stević je istakao da je licemerno to što su proteste za Kosovo i Metohiju organizovali oni koji za vreme pogroma Srba bili u inostranstvu.

"Predsednik Aleksandar Vučić neće potpisati nikakvo priznanje lažne države Kosovo i koliko god da ponavljaju takvu laž, ona neće postati istina. Licemerno je da proteste organizuju oni koji su bili u Francuskoj kada su šiptari vršili pogrom Srba sa Kosmeta, što se za vreme Vučića nije i neće dogoditi, i koji se bore protiv EU sa francuskim pasošem u džepu. Jedini cilj tog skupa, koji je organizovan od strane kvazi patriota, bio je skidanje Vučića sa vlasti, a broj okupljenih je pokazao kome narod veruje već više od 10 godina. Ti ekstremisti koji su organizovali protest ne vide puteve, škole, nova radna mesta, rast plata i penzija, jer su zaslepljeni mržnjom prema Aleksandru Vučiću", napisao je Stević na svom Insatgram nalogu.

On je uputio podršku predsedniku Vučiću i dodao da je za Srbiju od velike važnosti da očuva jedinstvo kako bi naš narod na Kosovu i Metohiji bio siguran.

"Uoči važnog sastanka predsednika u Ohridu Srbiji je potrebno jedinstvo, jer jedino Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić mogu sačuvati mir i stabilnost. Moramo nedvosmisleno pružiti podršku predsedniku Vučiću i stati uz njega u ovim teškim trenucima za našu zemlju ako želimo da sačuvamo sigurnost našeg naroda na KiM",  zaključio je član Glavnog odbora SNS-a.

Predsednik Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti danas će se sastati u Ohridu u okviru dijaloga uz posredovanje Evropske unije, a u fokusu sastanka, čiji je domaćin šef evropske diplomatije Žozep Borelj, biće razgovor o sporazumu za normalizaciju odnosa tzv. Kosova i Srbije.

Izvor: TV Most, Saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva