:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Novembar 25, 2023   9:05

0

76

Stigli snežni dani - zabelele se planine, Goč bez struje

U mestu Rudno, na obroncima Golije, napadalo je do 20 centimetara snega. Sneg visine 30 centimetara i na Goču, gde zbog kvarova na dalekovodima nema struje. Padavine i u užičkom kraju.

U brdskim i planinskim predelima došlo je do povećanja snežnog pokrivača, kao što je i najavio Republički hidrometeorološki zavod.

U Rudnu na Goliji je do 20 centimetara snežnog pokrivača, dok je nešto više snega, do 30 centimetara, napadalo na Goču. Inače, na toj planini nema struje zbog kvarova na dalekovodima sa vrnjačke i kraljevačke strane.

Nivo reka je ispod granice redovne odbrane od poplava i pored kiše koja u tom kraju pada 36 sati.

Sneg koji je na Kopaoniku počeo da pada sinoć, od 23 časa, dostigao je 16 centimetara visine. Ovoga jutra izmerena temperatura je -5 stepeni, vidljivost je 600 metara i duva severoistočni vetar.

Niske temperature pogodovale su proizvodnji veštačkog snega pa su noćas aktivirani i topovi za veštačko osnežavanje glavnih staza u centru skijališta.

“Ski opening“, manifestacija koja označava zvanični početak zimske turističke sezone na Kopaoniku, biće organizovan od 7. do 10.12. uz besplatno skijanje prvog dana za sve posetioce.

Najviše posla u užičkom kraju putari su imali preko Zlatibora i u Novoj Varoši.

U užičkom kraju od noćas sneg pada u višim predelima, a od jutros i u nižim predelima blago provejavaju pahulje.

Prohodni su svi putevi, nema snega na magistrali. Zbog najavljenih novih padavina i dalje važi zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere.

Od popodneva kiša u nižim krajevima prelazi u sneg

Kiša u nižim predelima će od sredine dana i posle podne sa daljim padom temperature preći u sneg.

Više padavina biće na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku Srbije. U nižim i brdskim predelima očekuje se formiranje snežnog pokrivača visine od 5 do 20 centimetara, na planinama lokalno i više od 30 centimetara.

Duvaće slab i umeren, povremeno i jak severozapadni vetar. 

U nedelju će biti umereno do potpuno oblačno, hladno i vetrovito, mestimično sa kratkotrajnim snegom. Više padavina očekuje se na istoku i jugoistoku zemlje, ali će ta količina padavina biti manja u odnosu na subotu.

Izvor: RTS

snegGolijaKopaonikGoč
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva