:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Januar 13, 2020   13:42

0

315

Stipendije i pokloni naroda Republike Srpske za mališane na Kosovu i Metohiji

Predsednik Odbora za pomoć Srbima na KiM iz Republike Srpske Milorad Arlov uručio je danas šest stipendija Mitrovčanima i novogodišnje poklon paketiće mališanima koji se leče na Dečjem odeljenju KBC u  Kosovskoj Mitrovici.

Stipendije u iznosu od po 400 evra za četiri  meseca dobilo je šestoro dece. Novac koji su donatori iz Republike Srpske prikupili uručio je predsednik Odbora za pomoć Srbima na KiM Milorad Arlov.

„Zahvaljujući humanim ljudima Republike Srpske ovim stipendistima olakšaćemo život njima i njihovim porodicama a daćemo im i stimulans da budu dobri ljudi“, rekao je Arlov.

Nakon uručenja stipendija Arlov je posetio odeljenje pedijatrije gde je decu obradovao novogodišnjim paketićima koje su pripremili njihovi vršnjaci iz Republike Srpske.

„Mi iz Republike Srpske smo uvek tu da ovoj deci izvučemo osmeh, želimo im da što pre ozdrave, da pođu kući, a svim građanima Kosova i Metohije koji slave želim srećnu pravoslavnu Novu godinu”,  rekao je Arlov.

Zamenik direktora KBC „Kosovska Mitrovica“ doktor Zlatan Elek zahvalio je Arlovu, „starom prijatelju“ na dugogodišnjoj saradnji i pomoći koju predsednik Odbora za pomoć Srbima na KiM čini za srpski narod na Kosovu i Metohiji.

„I ove godine gospodin Arlov donosi poklone za naše najmlađe pacijente“, rekao je dr Elek i zahvalio se u ime uprave i zaposlenih u KBC Kosovska Mitrovica narodu Republike Srpske na nesebičnoj pomoći.

“Svake srpske Nove godine gospodin Arlov i deca iz Republike Srpske poklon paketićima obraduju decu koja se nalaze na Dečjem odeljenju. Arlov je učinio i mnogo više od današnje akcije, mislim da je sa tom činjenicom narod na Kosovu i Metohiji već upoznat“, rekao je načelnik Dečjeg odeljenja u KBC Kosovska Mitrovica dr Zoran Savić.

Ovo je prva u nizu akcija koje Odbor priprema za ovu godinu a prioritet je izgradnja Dnevnog centra za korisnike Udruženja “Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: TV Most

KiMArlovNova godinaRepublika SrpskaOdbor za pomoć Srbima na KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva