:

:

TV Most

clock

Decembar 21, 2023   14:14

0

342

Strah i neizvesnost paralisali Banjsku

U selu Banjska, dva dana nakon preuzimanja Rajske banje od strane Agencije za privatizaciju, uz asistenciju kosovske policije, među stanovništvom oseća se uznemirenost i strah. Na ulicama gotovo da nema nikoga, a roditelji ne smeju da puste decu samu, čak ni do škole.

„Ovo je okupacija, strašno... Idemo da presretnemo decu iz škole, odvodimo ih u školu, ne smemo da odemo ni do Mitrovice jer ne znamo šta može da se desi u svakom trenutku“, rekla je Biserka Nedeljković iz Banjske.

Potpredsednik Srpske liste, Dragiša Milović, kaže da su upadom u Rajsku banju prekršena ljudska prava.

„To je objekat u koji je Vlada Republike Srbije, Eparhija raško-prizrenska, Kancelarija za KiM ulagala svih ovih godina, a sada neko želi nasilno da preuzme. I ne samo to, u tom objektu je radilo oko 60 lica, mahom iz naselja Banjska, 60 porodica je videlo svoju budućnost na ovim prostorima, njihova deca  su videla budućnost, školovala se ... Sve je to sada stalo, jer su, kako meštani samo kažu pod nekom vrstom okupacije“, rekao je Milović. 

Prema njegovim rečima ovaj događaj kao da ima cilj da zastraši srpski narod kako bi napustio svoja vekovna ognjišta.

„Ovim se uskraćuje pravo ljudima na rad a i pacijentima pravo na lečenje. Ovo sigurno ne doprinosi smirivanju situacije, plašim se sledećih poteza koje će Priština preduzeti. Nadam se da će međunarodna zajednica konačno da se obrati i da stane ovom bezakonju na put“, poručio je Milović.

Banjski kompleks Rajska banja sagrađen je 2019. godine i jedan je od najvećih infrastrukturnih projekata na severu KiM čiju igradnju je finansirala Vlada Republike Srbije, preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju.  

Izvor: TV Most; Foto: TV Most

KiMBanjskaRajska banja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva