:

:

TV Most

clock

Novembar 06, 2022   21:53

0

172

Šubarić: Međuanrodna zajednica da kazni odgoovrne za napad

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić posetila je porodicu Trajković u Kišnici, nakon što je na njihovu kuću večeras bačen Molotovljev koktel i pozvala međunarodnu zajednicu da pronađe i kazni odgovorne počinioce.

"Nakon veličanstvenog skupa u Mitrovici gde su svi govornici pozivali na mir i stabilnost i toleranciju, odgovor Albanaca jeste bacanje Molotvljevog koktela. Nije ovo samo pokušaj zastrašivanja, ovo je pokušaj povređivanja i možemo slobodno reći pokušaj ubistva. Posle svih incidenata, ovo je prevršilo svaku meru, najoštrije osuđujem ovaj čin. Ovde je trudna žena i malo dete. Doživeli su veliki stres", kazala je Šubarić, preneo je Kosovo onlajn.

Predsedavajuća lokalnog Odbora za bezbednost Kišnice, Sušice i Badovca Snežana Jovanović osudila je incident, dodajući da je reč o terorizmu.

"Moja dužnost je da brinem o svojim komšijama zajedno sa svim članovima, ali ujedno sam, pre svega, meštanka Kišnice i ono što mogu da kažem da ovo nije neko varvarsko ponašanje, ovo je čist terorizam, i vreme je da se policijske snage probude i da nađu sve počinioce, ne samo za ovaj incident koji se desio, odnosno teroristički čin, nego i za sve ostale koji su se dešavali unazad nekoliko godina", rekla je Jovanović.

Izvor: T a n j u g; Foto: Gračanica onlajn

KiMKišnicaMolotovljev koktelŠubarićTrajkovići
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva