:

:

TV Most

clock

Jun 28, 2023   17:43

0

109

Šubarić: Nadam se da će sledeće godine parastos biti održan na Gazimestanu

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić izrazila je nadu da će sledeće godine bezbednosna situacija biti bolja, te da će parastos kosovskim junacima moći da se održi pred spomenikom kosovskim junacima na Gazimestanu.

Šubarić je, prilikom polaganja venca na Gazimestanu, navela da je, iako je prisustvovala parostosu koji je u porti manastira Gračanica služio patrijarh Porfirije, osetila potrebu da na spomenik kosovskim junacima položi venac i pomoli se za sve žrtve i ujedinjenje.

"Uprkos svim izazovima sa kojima se susreće srpski narod na Kosovu i Metohiji mi smo danas, nakon liturgije i parastosa u porti manastira Gračanica, došli na Gazimestan da položimo venac našim Kosovsko-metohijskim stradalnicima, svim žrtvama koje su život dali za slobodu našeg naroda, za sve nevine žrtve i došli smo da se pomolimo da nam Gospod Bog da da se ujedinimo i da sledeće godine Vidovdan dočekamo na Gazimestanu kao i ranijih godina. Nadam se da će situacija sledeće godine biti mnogo bolja nego sada", istakla je Šubarić.

Izvor: Kosovo online; Foto; Kosovo online

KiMGazimestanVidovdanŠubarić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva