:

:

TV Most

Foto: Opština Gračanica

clock

Oktobar 12, 2022   13:52

0

142

Šubarić u Sušici. Cilj je asfalt do svake kuće

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić, u pratnji saradnika, obišla je danas Sušicu gde su u toku pripremni radovi na asfaltiranju ulica u dužini od preko 400 metara. „Cilj nam je asfalt do svake kuće“, poručila je tom prilikom predsednica.

U sklopu uređenja lokalnih ulica, a pre svega na osnovu potreba građana, u Sušici su pre dva dana počeli pripremni radovi na asfaltiranju tri ulice: Obilićeve u dužini do 220 m, Kneza Mihajla u dužini od 118 m i Hasana Prištine dužine 78 m.

Obilazeći radove, predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić je istakla da će lokalna samouprava nastaviti sa ulaganjima u putnu infrastrukturu sve dok asfalt ne stigne do svake kuće.

„Asfaltiranjem trajno rešavamo probleme meštana ovih ulica. Ovde nećemo stati, već ćemo nastaviti sa ulaganjima u putnu infrastrukturu u čitavoj opštini Gračanica, jer za tu namenu u ovoj godini imamo 350.000 evra. Putna infrastruktura obezbeđuje bolji život svim stanovnicima naše opštine, a sa ulaganjima nastavljamo sve dok do svake kuće ne dođe asfalt“, kazala je Šubarić.

Obilazak pripremnih radova na asfaltiranju ulica, bila je prilika da predsednica Šubarić razgovara sa meštanima Sušice i da čuje njihove potrebe i zahteve. Nisu krili zadovoljstvo što će dobiti asfalt, koji će, kako ističu, doprineti lakšem kretanju, ali poboljšati bezbednost.

„Mi penzioneri smo prezadovoljni, a posebno će značiti mladima. Trebalo bi da se asfaltiraju sve ulice, ne samo u Sušici, nego i u drugim mestima. Posebno smo zadovoljni što ste nam očistili reku, sve livade su bile u blokadi, sada je sve kako treba i uređeno“, rekao je meštanin Sušice Uroš Maksimović.

„Zahvaljujemo se Opštini na radovima, nadamo se da će imati sluha za sve naše probleme i molbe u narednom periodu. Asfaltiranjem je poboljšana bezbednost. Ulica je bila u veoma lošem stanju, pa je dolazilo do oštećenja na automobilima, sada takvih problema nećemo imati“, kazao je Boban Jevtić.

U Sušici je u julu ove godine potpuno obnovljen i asfaltiran glavni put dužine 800 metara, a do kraja godine, ukoliko vremenski uslovi dozvole, asfaltiraće se i put prema manastiru Sv. Dimitrije, ističe direktorica opštinskog odeljenja za urbanizam Aleksandra Đekić.

„Ovih dana nastaviće se radovi na asfaltiranju i uređenju ulica u ostalim mestima i sve to radimo na osnovu zahteva meštana koji su to tražili na organizovanim javnim debatama pri kreiranju opštinskog budžeta, tako da se nadam da ćemo izaći u susret svima“, dodala je Đekić.

Predstavnik Lokalnog saveta Sušice Marko Simić napominje da se u Sušicu nije dugo ulagalo, ali da je opština Gračanica na čelu sa predsednicom Šubarić promenila taj utisak.

„Ove godine je u Sušici dosta toga urađeno, svesni smo da ne može sve odjednom. Obaveza Lokalnog saveta je da od institucija traži da se građanima olakša život. Sušica je multietničko selo i najvažnije je da nije bilo nikakve podvojenosti, da se ulaže podjednako, kako gde žive Albanci, tako i u mestima gde su Srbi“, rekao je Simić.

Opština Gračanica je u proteklih nekoliko godina asfaltirala na desetine ulica i prilaza u svim mestima lokalne samouprave, a sve sa ciljem da svaki naseljeni deo naše opštine ima adekvatnu putnu infrastrukturu.

Predsednica Šubarić Sušicu je obišla u pratnji zamenika Milana Joksimovića, predsednika Skupštine Milana Dimitrijevića, direktorice urbanizma Aleksandre Đekić, kao i dvoje odbornika iz Sušice Dejana Jevtića i Zorana Danilovića.

Izvor: TV Most, Opština Gračanica; Foto: Opština Gračanica

KiMasfaltiranjeŠubarić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva