:

:

TV Most

clock

Decembar 13, 2022   14:35

0

136

Šubarić uručila donaciju školama u Gračanica i Lepini

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić uručila je danas školama u Gračanici i Lepini  donaciju u vidu ormara za projektore, koje je nedavno školama na prostoru Kosova i Metohije doniralo Ministarstvo obrazovanja i tehnološkog razvoja.

Šubarić je tom prilikom istakla da je današnja donacija pokazatelj odgovorne politike koju sprovodi opština Gračanica.

“Ono što je nama najvažnije i najvrednije su naša deca. Školi „Kralj Milutin“ doniramo dvadeset ormarića čija će namena biti smeštaj IT opreme i video projektora koju su nedavno dobili kao donaciju Republike Srbije. Vrednost donacije je 4.000 evra. Osim škole „Kralj Milutin“  donaciju je dobila i škola „Vuk Karadžić“ u Lepini. Cilj nam je da nastavimo sa ulaganjima u obrazovni sistem i da na taj način stvorimo bolje uslove za našu decu, kao i bolje i kvalitetnije obrazovanje jer smatram da samo jako obrazovanje može da stvori jako društvo“, rekla je predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić.

Direktor osnovne škole “Kralj Milutin” u Gračanici Vladimir Milkić je istakao da su se učenici Đačkog parlamnta organizovali i počeli sa prikupljanjem novca za ove ormariće i da im  je ova donacija vrlo značajna. On je izrazio zahvalnost opštini Gračanica i naglasio da je saradnja sa lokalnom samoupravom na veoma visokom novou.

„Hvala opštini Gračanica, predsednici Šubarić i Odeljenju obrazovanja koji su nam donirali ove ormare namanjene za čuvanje IT opreme. Ormari su napravljeni tako da u drugom delu deca mogu da odlože sve ono što nije neophodno da nose kući. Ovo je velika pomoć i za nastavno osoblje i za decu i još jednom vam hvala na tome“, kazao je Milkić.

Nakon škole u Gračanici, Šubarić je sa saradnicima posetila i osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Lepini, gde je opština donirala nova ulazna vrata.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

KiMGračanicaŠubarićdonacijeLepina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva