:

:

TV Most

clock

Septembar 24, 2023   8:56

0

93

Sutra počinje isplata 10.000 dinara za decu

"U ponedeljak kreće isplata, negde oko 635.000 roditelja i staratelja se prijavilo, dakle skoro svako. Sutra ćemo isplatiti za pola miliona dece, preostali će novac dobiti u utorak", rekao je ministar finansija Siniša Mali na RTS.

Za jednokratnu pomoć države u iznosu od 10.000 dinara prijavilo se 1,1 milion dece.

"Svako obećanje koje smo dali ispunjavaom", rekao je Mali .

Ministar je podsetio da to je to samo jedna u nizu novčanih jednokratnih pomoći koje je država preduzela u toku najveće ekonomske krize još od Drugog svetskog rata.

"Preko devet milijardi evra je država uložila u to", naglasio je Mali, dodavši da nam to nije uticalo negativno na makroekonomiju, jer je je 51 odsto udeo duga u BDP-u.

"U Srbiji imamo danas 2.310.000 hiljada zaposlenih, ljudi koji plaćaju poreze i doprinose, nikada toliko nismo imali u odnosu na broj stanovnika", istakao je.

"Sada je stopa nezaposlenosti 9,6 odsto, dok je pre 10 godina bila 20,9 kada je svaki peti bio nezaposlen", kazao je Mali.

"Sačuvali smo radna mesta, nismo zaustavili nijednu investiciju, povećali smo plate daleko iznad nivoa inflacije, povećavamo stalno penzije", rekao je.

"Krajem novembra i početkom decembra penzioneri će dobiti po 20.000 dinara, a pre toga im sledi povećanje penzija", podsetio je Mali.

"Mi ćemo 1. oktobra imaćemo veliki događaj, tada kreće primena penzionerskih kartica. Pozivam one koji se nisu prijavili da to učine, jer su ogromne koristi koje će imati od nje. Imate preko 300-400 ugovora koji su već potpisani. NIS nudi popust 1-3 dinara na litar goriva, Putevi Srbije na putarine, Aman daje 10 odsto na ceo asortiman jeftinije. Time smo pokazali brigu za najstarije sugrađane, da želimo da im olakšamo treće doba", objasnio je ministar finansija.

"Akcija Bolja cena daje efekte, vodimo računa da u razgovoru sa velikim lancima postignemo da daju bolje cene. Inflacija definitivno ide dole, a svaki proizvod koji pojeftini tome pomaže. Uz povećanje primanja to će poboljšati standard naših građana", zaključio je Mali.

Izvor: B92

Siniša Malipomoć deci10.000 rsd
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva