:

:

TV Most

Foto: RTV KiM

clock

Maj 20, 2021   10:23

0

138

Sutra u Gračanici premijera predstave "Deobe"

Publika u Gračanici imaće priliku sutra u Domu kulture pogleda premijeru predstave Narodnog pozorišta Priština, "Deobe".

Roman „Deobe“ koji govori o podeljenosti srpske porodice i srpskog društva za vreme Drugog svetskog rata, može se čitati i kao univerzalna metafora svih srpskih podela kroz vekove, a naročito u ovom sadašnjem trenutku. 

„Da bi se Ćosićeve Deobe postavile na scenu bilo je neophodno izvršiti drastičnu selekciju mnogobrojnih pojedinačnih deoba kojima roman obiluje. Tek kad je ta osnovna linija izvučena i kad je lična i porodična tragedija Uroša Babovića stavljena u prvi plan, Ćosićeve Deobe postale su pozorišne Deobe. Bez obzira na svoju teatarsku formu, ove i ovakve Deobe, u svojoj suštini, najviše liče na antičku dramu“, rekao je o postavljanju ove predstave na scenu dramaturg Božidar Nikolić.

Predstava je rađena u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Narodnog pozorišta u Nišu i Narodnog pozorišta u Prištini, a po romanu Dobrice Ćosića.

Režiju potpisuje Jug Radivojević.

U predstavi igraju: Nebojša Savić, Sonja Damjanović, Miloš Cvetković, Nebojša Đorđević, Milan Kovačević, Grigorije Jakšić, Igor Damnjanović, Strahinja Bojović, Dejan Cicmilović, Valentin Vencel i Bojana Milanović.

Predstava počinje u 18 časova i traje dva sata.

Cena ulaznice je 250 dinara.

Izvor: TV Most

KiMNarodno pozorište Priština
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva