:

:

TV Most

clock

Januar 24, 2024   15:39

0

177

Suzana Trajković: Slađan je nervozan pred sutrašnje suđenje, ne znamo šta da očekujemo

Supruga Slađana Trajkovića uhapšenog na Kosovu i Metohiji, Suzana, rekla je da je njen suprug nervozan pred novo suđenje koje treba da bude održano sutra.

Ona je navela da je to treće suđenje Trajkoviću za godinu dana.

"Nadamo se samo da će da rade po zakonu i po pravdi. Slađanov branilac već 14 meseci nije dobio celokupne izjave svih svedoka. Samo se nadamo da će ovaj sudija koji će sutra da počne suđenje da radi kako treba", rekla je Trajković.

Dodala je da se njen suprug oseća malo bolje nego pre mesec dana, ali da je vidno smršao.

"Malo je bolje u odnosu na pre mesec dana, rane su mu se povukle. Vidno je smršao, noge ga bole na promenu vremena. Nervozan je jako zbog sutrašnjeg suđenja. Ne znam šta ni mi ni on da očekujemo", rekla je Trajković. 

Osnovni sud u Prištini produžio je prošle nedelje pritvor za još dva meseca Slađanu Trajkoviću, optuženom za navodni ratni zločin, a istovremeno je za 25. januar zakazano suđenje i novi pretres pred novim većem.

Slađan Trajković uhapšen je 15. decembra 2022. godine u Kosovskoj Mitrovici i od tada se nalazi u pritvoru.

Bio je pripadnik kosovske policije, a službu je napustio kada su svi Srbi sa severa napustili prištinske institucije 5. novembra. 

Pre prijema u kosovsku policiju, prošao je sve bezbednosne provere, kako prištinskih, tako i međunarodnih institucija. 

Specijalno tužilaštvo u Prištini je protiv Trajkovića u julu podiglo optužnicu za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u selu Rezak u opštini Vučitrn u periodu 1998-1999. godine.

Izvor: T a n j u g; Foto: TV Most

KiMSuzana TrajkovićSlađan Trajkovićsuđenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva