:

:

TV Most

clock

Oktobar 25, 2019   16:46

0

190

Švajcarska pomogla Srbiji u borbi protiv poplava sa 6,7 miliona evra

U Beogradu su predstavljeni rezultati implementacije projekata u okviru Nacionalnog programa upravljanja rizikom od elementarnih nepogoda u Srbiji koje je finansirala Vlada Švajcarske.

Priska Depnering, zamenica direktora Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, istakla je zadovoljstvo načinom na koji su sredstva donacije implementirana i odličnom saradnjom između institucija koje učestvuju u realizaciji projekata.

Ukupan iznos donacije kojom je Švajcarska podržala Srbiju kroz različite projekte obnove i prevencije od poplava iznosi 7,5 miliona švajcarskih franaka, odnosno 6,7 miliona evra.

Reč je o projektu kojim će se podići visina sedam mostova u opštini Paraćin i time umanjiti rizik od poplava, kao i unaprediti sistem rane najave u gradu Užicu, saopštila je danas Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Drugi projekat koji je juče predstavljen unaprediće sistem rane najave u opštinama sliva Zapadne Morave.

Marko Blagojević, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, osvrnuo se na katastrofalne poplave u maju 2014. godine i naglasio da je Švajcarska bila među prvim zemljama koje su uputile finansijsku pomoć Srbiji.

U ime Kancelarije Svetske banke u Srbiji Darko Milutin je rekao da su švajcarska sredstva doprinela i da Srbija razvije institucionalni kapacitet i dobije finansijski instrument za sanaciju posledica elementarnih nepogoda.

Izvor: Танјуг

Švajcarskapoplavepomoć
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva