“Svaki napad na SPC napad je na hrišćanski karakter naše južne pokrajine”

:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Avgust 14, 2020   9:24

0

42

“Svaki napad na SPC napad je na hrišćanski karakter naše južne pokrajine”

Zaustavljanje vladike raško-prizrenskog Teodosija na administrativnom prelazu Jarinje jeste bahati čin samovolje kojim se vređa čitav srpski narod i Srpska pravoslavna crkva, kojoj je na ovaj način poručeno da njena neprikosnovena prava može da pogazi bilo koji administrativni radnik Prištine., izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Đurić ističe da onemogućavanje našeg crkvenog velikodostojnika da se slobodno kreće po svojoj eparhiji jeste najflagrantnije kršenje verskih sloboda i šamar svim pravoslavnim vernicima na Kosovu i Metohiji.

“To što je vladiki Teodosiju, posle udaljavanja sa administrativnog prelaza i verbalnog maltretiranja, navodno zbog dve kante meda, na kraju ipak omogućeno da stupi na Kosovo i Metohiju ovaj incident ne čini manje strašnim. Ova brutalna uvreda na račun Srpske pravoslavne crkve je odraz nekulture i političkog ekstremizma, koji na svakom koraku ima potrebu da iskaže svoj prezir prema srpskoj kulturi, veri i tradiciji. Zahtevamo od predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji da upozore Prištinu da je takvo ponašanje nedopustivo i da konačno shvate da je svaki napad na SPC zapravo napad na hrišćanski karakter naše južne pokrajine i na evropsku kulturu u celini, te da u skladu sa tim i postupaju”, navodi Đurić u saopštenju.

Izvor: TV Most,saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva