:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 04, 2022   18:48

0

147

Svečana akademija u Rektoratu povodom Dana studenata

U Rektoratu u Beogradu danas je održana svečana akademija povodom Dana studenata, koji se obeležava 4. aprila u znak sećanja na ubijenog studenta prava Žarka Marinovića u demonstracijama protiv jačanja fašizma 1936. godine.

Svečanost su organizovali studentski parlamenti Univerziteta u Beogradu i Univerziteta umetnosti.

Rektor Beogradskog univerziteta Vladan Ðokić poručio je da današnji praznik ukazuje na važnost studentske populacije, te da je vrlo važno da to ne bude jedini dan u godini u kome ćemo se sećati studenata.

On je istakao da se radi na unapređivanju studijskih programa i dodao da i sami studenti učestvuju po brojnim pitanjima Univerziteta i pokreću promene.

"Profesori treba da inspirišu kako bi studenti ostvarili sve svoje aktivnosti", rekao je Ðokić, koji je pozvao akademce da budu angažovani na svim poljima društvenog života.

Rektorka Univerziteta umetnosti Mirjana Nikolić ističe odgovorno ponašanje oba univerziteta u borbi protiv kovida.

Poručila je da je uvek prisutna ideja da student bude u fokusu.

"Trudimo se da to tako i bude, a veza između studenata i profesora su zajedničke vrednosti, poput etničkih normi", istakla je Nikolić.

Da treba negovati odnos prema studentima, posebno je naglasila student prorektor Univerziteta u Beogradu Ana Grčić, koja je dodala da su studenti budućnost društva.

Na svečanoj akademiji zahvalnice Studentskog parlamenta pripale su Mašinskom fakultetu, Medicinskom, Matematickom i Filološkom.

Zahvalnice su pripale i direktoru Ustanove Studentski centar "Beograd"Goranu Miniću, epidemiološkinji Studentske poliklinike Mili Paunić, kao i predsednici SKONUS-a Margareti Smiljanić.

Takođe, zahvalnica je uručena i predsedniku Centra za edukaciju i razvoj omladine Beograda Stefanu Miliću.

Izvor: T a n j u g

Dan studenataBeogradski univerzitet
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva