:

:

TV Most

clock

Septembar 07, 2022   11:48

0

79

Svečani doček za turskog predsednika Erdogana, u fokusu političke, regionalne i ekonomske teme

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je danas, ispred Palate Srbija, svečani doček za predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, koji boravi u poseti Srbiji.

Turski predsednik dočekan je uz najviše državne i vojne počasti, uz ispaljivanje 10 počasnih plotuna, crveni tepih, postrojenu Gardu Vojske Srbije i intoniranje himne dve države.

Nakon intoniranja himni, predsedniku je raport podneo komandant gardijskog bataljona potpukovnik Miloš Mitrić, a prošavši pored postrojene počasne Garde, Vučić i Erdogan predstavili su jedan drugom čanove svojih delegacija.

U delegaciji Srbije su bili predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, ministri u Vladi Srbije, kao i članovi kabineta predsednika Srbije.

Nakon svečane ceremonije, Vučić i Erdogan će razgovarati u četiri oka, a zatim će uslediti i plenarni sastanak delegacija Srbije i Turske.

Posle toga, predviđene su izjave za medije dvojice zvaničika, kao i potpisivanje nekoliko sporazuma.

U čast predsednika Turske u glavnim beogradskim ulicama postavljene su turske zastavice.

Vučić sa Erdoganom: Odličan, prijateljski i otvoren razgovor

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu u četiri oka sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, o bilateralnim, regionalnim i globalnim pitanjima.

"Kao i uvek do sada, imao sam odličan, prijateljski i otvoren razgovor sa Erdoganom", naveo je Vučić na instagram profilu "Budućnoststbije".

"Razmenili smo mišljenja o svim pitanjima od značaja za naše dve zemlje, kao i o aktuelnim geopolitičkim izazovima na regionalnom i globalnom planu", dodao je Vučić.

Nakon sastanka dvojice lidera, sledi plenarni sastanak delegacija, a zatim će biti potpisan niz sporazuma o saradnji dve zemlje.

Predsednici Vučić i Erdogan, nakon toga, obratiće se medijima.

Vučić je prethodno priredio svečani doček za Erdogana ispred Palate Srbija uz najviše državne i vojne počasti.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

VučićErdogan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva