:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

Oktobar 14, 2021   17:02

0

152

Svečano obeleženi Dan i slava 63. padobranske brigade

Na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu, danas je održana svečanost povodom Dana 63. padobranske brigade i Dana vojnih padobranaca, koji se obeležavaju u spomen na 14. oktobar 1944. godine, kada je u vojnoj bazi kraj Barija u Italiji formiran Prvi padobranski bataljon Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije.

Pripadnici 63. padobranske brigade danas su obeležili i krsnu slavu jedinice, Pokrov Presvete Bogorodice, a svetu arhijerejsku liturgiju je tim povodom služio episkop niški i vojni Arsenije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pred svečanim strojem pripadnika jedinice, sumirani su rezultati rada u godini za nama i najistaknutijim pojedincima uručene nagrade i priznanja. Episkop Arsenije je komandantu 63. padobranske brigade uručio Orden Svetog Save drugog reda kojim je Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve odlikovao jedinicu za veliku ulogu u odbrani otadžbine i zaštiti srpskog naroda.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici komandi i jedinica Vojske Srbije, raniji komandanti, članovi porodica poginulih pripadnika jedinice i predstavnici Srpske pravoslavne crkve i udruženja veterana 63. padobranske brigade.

Izvor: Танјуг

Dan i slava 63. padobranske brigadeMinistarstvo odbraneVojska Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva