:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

Oktobar 14, 2021   17:02

0

22

Svečano obeleženi Dan i slava 63. padobranske brigade

Na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu, danas je održana svečanost povodom Dana 63. padobranske brigade i Dana vojnih padobranaca, koji se obeležavaju u spomen na 14. oktobar 1944. godine, kada je u vojnoj bazi kraj Barija u Italiji formiran Prvi padobranski bataljon Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije.

Pripadnici 63. padobranske brigade danas su obeležili i krsnu slavu jedinice, Pokrov Presvete Bogorodice, a svetu arhijerejsku liturgiju je tim povodom služio episkop niški i vojni Arsenije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pred svečanim strojem pripadnika jedinice, sumirani su rezultati rada u godini za nama i najistaknutijim pojedincima uručene nagrade i priznanja. Episkop Arsenije je komandantu 63. padobranske brigade uručio Orden Svetog Save drugog reda kojim je Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve odlikovao jedinicu za veliku ulogu u odbrani otadžbine i zaštiti srpskog naroda.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici komandi i jedinica Vojske Srbije, raniji komandanti, članovi porodica poginulih pripadnika jedinice i predstavnici Srpske pravoslavne crkve i udruženja veterana 63. padobranske brigade.

Izvor: Танјуг

Dan i slava 63. padobranske brigadeMinistarstvo odbraneVojska Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?