:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Jun 16, 2020   14:19

0

182

Svršenim srednjoškolcima u Partešu svečano uručene diplome

Maturanti srednje ekonomsko- trgovinske škole Gnjilene  sa privremenim sedištem u Ranilugu održali su i poslednji čas sa svojim razrednim starešinom na kojem su svečanom dodelom diploma potvrdili kraj njihovog srednjoškolskog obrazovanja.Spremni za nastavak  daljeg školovanja  ili bavljenjem nekim zanatom ove učenike iz različitih sredina  Kosovskog Pomoravlja nije omela ni pandemija koronavirusa da steknu znanje na polju ekonomije  i time se pripreme sa upis fakulteta.

„ Moje iskustvo tokom školovanja je bilo nezaborano, počev od stručnih profesora, uslova, druženja i svega ostalog. Moja drugarica Emilija i ja pripremamo se za upis na  Ekonomski fakultet u Nišu i smatram da ćemo postići dobre rezultate tokom daljeg školovanja.,,kaže učenica  Zorana  Mirković.

Razredni starešina koji je pratio i usmeravao njihov razvoj a ujedno i bio stručni profesor  tokom četvorogodišnjeg školovanja zadovoljan je postignućem  ove dece.

Učenici ove škole smatraju da se ne razlikuju mnogo od svojih vršnjaka u centralnoj Srbiji koji su bili mozda u boljim mogućnostma sticanja prakse , ali su to nadomestili svojim radom.

Ekonomsko –trgovinska škola Gnjilane je počela sa radom davne 1958 godine ,a nakon sukoba na Kosovu 1999 ona je izmeštena u Ranilug gde ima i izdvojena odeljenja u Partešu i Koretištu.  Iz godine u godinu veliko je interesovanje dece za upis ove škole , kako kažu i oni  sami  jer im  pruža dobre mogućnosti i uslove tokom školovanja.

Izvor: RTV Puls

KiMParteš

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva