:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Februar 24, 2021   8:28

0

43

SZO: Smanjena smrtnost od korone za 20 odsto

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO), globalna smrtnost od kovida-19 je u periodu od 15. do 21. februara smanjena za 20 odsto u odnosu na prethodni jednonedeljni prosek.

 

Tendencija pada smrtnosti traje već šest nedelja za redom, navodi se u redovnom nedeljenom izveštaju SZO, prenosi Tas.

Pad učestalosti zaražavanja korona virusom naročito je primetan u zemljama severne i južne Amerike (19 odsto), zapadnog Pacifika (9 odsto) i u Evropi (7 odsto), a pad smrtnosti registrovan je u Africi (20 odsto) i u jugoistočnoj Aziji (6 odsto).

U severnoj i južnoj Americi u poslednjih sedam dana registrovano je oko 1,06 miliona novozaraženih i više od 34 hiljade preminulih, a u Evropi više od 939 hiljada novih slučajeva zaražavanja korona virusom i preko 24 hiljade preminulih.

Broj novoinficiranih porastao je u poslednjih nedelju dana u SAD i iznosi više 480 hiljada, a na drugom mestu je Brazil sa više od 316 hiljada novozaraženih.

U proteklih nedelju dana u Francuskoj je evidentirano oko 131 hiljada novih slučajeva, u Rusiji više od 92 hiljade, u Indiji preko 86 hiljada, a u Velikoj Britaniji više od 78 hiljada, Češkoj oko 65 hiljada i u Iranu oko 55 hiljada.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?