:

:

TV Most

clock

Jun 03, 2019   14:07

0

245

Tači i Haradinaj sa savetnicima Merkelove i Makrona

Predstavnici prištinske administracije Hašim Tači i Ramuš Haradinaj razgovarali su u Prištini sa diplomatskim savetnicima francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačke kancelarke Angele Merkel.

Hašim Tači je tom prilikom rekao da dijalog Beograda i Prištine treba da se nastavi bez uslovljavanja, kao i da takse na robu iz centralne Srbije treba da ostanu na snazi, prenosi RTK na srpskom jeziku.

Naveo je i da Priština neće prihvatiti druge kriterijume za liberalizaciju viznog režima, "posebno ne u obliku zahteva za ukidanje taksi ili formiranje Zajednice srpskih opština".

Tači je pozdravio francusko-nemački angažman za sastanak u Parizu između predstavnika Prištine i Beograda, kao i napore predsednika Makrona i kancelarke Merkel da pomognu nastavak procesa dijaloga pod vođstvom Evropske unije.

Kako je rekao, Priština ostaje posvećena dijalogu koji se mora okončati sveobuhvatnim mirovnim sporazumom koji će podrazumevati uzajamno priznavanje između Kosova i Srbije, kao i članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama.

Haradinaj je tokom razgovora rekao da je Priština spremna za uzajamno priznanje, ali u okviru postojećih granica.

Prema pisanju prištinskih medija, u Berlinu bi 6. juna trebalo da se sastanu nemačka kancelarka Angela Merkel i premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj.

Izvor: Танјуг

TačiHaradinajsastanak
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva