:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Januar 31, 2019   20:12

0

245

Tači razgovarao sa Boltonom i Mičelom o dijalogu

Kosovski predsednik Hašim Tači obajvio je da je večeras razgovarao sa savetnikom za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Džonom Boltonom i pomoćnikom americkcog državnog sekretara Vesom Mičelom, poručivši im da je Priština spremna da nastavi dijalog sa Beogradom u cilju postizanaj sveobuhatnog rešenja i pomirenja.

„Razgovarao sam sa Vesom Mičelom. Kosovo je jedinstveno i potpuno svesno istorijske prilike da se postigne konačni, sveobuhvatni, pravnoobavezujući sporazum koji će omogućiti napredak u pomirenju sa Srbijom i naš put ka članstvu u evro-atlanstkoj porodici naroda“, napisao je Tači na Tviteru.

RTK je prenela da je Tači Boltonu obećao da će Kosovo ostati odgovorno i da će biti jedinstveno u nastavku dijaloga, kao što je zatražio predsednik Tramp.

„Popodne sam imao telefonski razgovor sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD, ambasadorom Džonom Boltonom. Razgovarali smo o dijalogu između Kosova i Srbije, kao i o trajnom (večnom) prijateljstvu sa SAD“, napisao je na Tviteru.

Kako je rekao, ubeđen je da će se dijalog uskoro nastaviti i da će se okončati sveobuhvatnim sporazumom, rezultat čega će biti obostrano priznanje i učlanjenje u NATO, EU i UN.

„Kosovo je uvek bilo na strani SAD i naše prijateljstvo biće večno“, napisao je Tači.

Bolton je juče zvao i kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, a kako je rekao pootpredsednik Alijanse za budućnost Kosova, Arijan Đini tema tog razgovora bile su takse na srpsku robu.

Izvor: Танјуг

Ves MičelTačiKiMdijalogtakseDžon Bolton
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva