:

:

TV Most

Foto: Kosovo Online

clock

Novembar 09, 2020   15:30

0

111

Tači stigao u Specijalni sud, čitaju mu optužnicu

Nakon Jakupa Krasnićija, u Specijalnom sudu se pojavio i jedan od osnivača OVK Hašim Tači, kome se trenutno čita optužnica, nakon čega će se bivši kosovski predsednik izjasniti po pitanju optužnice.

Podsećanja radi, Tači je nakon hapšenja u Prištini i transportovanja u pritvorsku jedinicu u Hag 5. novembra, zatražio da bude ispitan pre utorka, 10. novembra, navodi se u dokumetaciji suda, ali se ne precizira iz kojih razloga. Sud mu je tu molbu uslišio.

Tačija će pred sudom zastupati advokat Denis Hoper, koji je već podneo određene podneske sudu čija je sadržina poverljiva. Kako prenosi Reporteri pozivajući se na portal Arbreš.info, Tačiju će tražiti da se brani sa slobode putem video konferencijske veze, uz određenu kauciju.

Tači se zajedno sa Kadrijem Veseljijem, Jakupom Krasnićijem i Redžepom Seljimijem optužnicom tereti za udruženi zločinački podruhvat nasilnog preuzimanja kontrole nad Kosovom*, i to po raznim vidovima krivične odgovornosti za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti.

Izvor: Kosovo online

KiMTačičitanje optužniceSpecijalni sud za OVK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva