:

:

TV Most

clock

April 03, 2015   12:05

0

195

Tahiri traži ubrzanje sprovođenja sporazuma

Kako stoji u saopštenju, Tahiri se sastala sa specijalnom savetnicom za dijalog Federike Mogerini, Anom Marijom Eleni Boura, kao i sa zvaničnicima zaduženim za posredovanje u dijalogu Nikolasom Kendrovičem i Aleksom Hupinom.

U tim razgovorima Tahiri je rekla da je kosovska vlada odmah počela realizovanje njenih izvršnih obaveza i ocenila da je postignut napredak oko pitanja Civilne zaštite i pravosuđa.

“Ovi pozitivni koraci su novi motiv za ovaj proces koji treba da služe za napredak sprovođenja sporazuma u sferama gde su evidentirana odlaganja”, rekla je Tahiri, prenosi “Zeri”.

Ona je, kako stoji u saopštenju, posebno istakla pitanje telefonskog koda za Kosovo, pitanje energetike, slobode kretanja, ukidanje barikade na Ibru, pitanje osiguranja vozila.

Što se tiče slobode kretanja Tahiri je rekla da su zahtev za otvaranje novog administrativnog prelaza uputili gradonačelnici Medveđe i Kamenice.

Tahiri je ukazala i na potrebu da se Albanci sa juga Srbije snabdeju albanskim knjigama tražeći da se to omogući uz princip reciprociteta, navodi se u saopštenju kosovske vlade, prenosi “Zeri”.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva